Кучета

Кучето – най-добрият приятел на човека

Чрез съвременните научни методи за генни изследвания теорията за появата на кучето, която твърди, че кучетата пряко са произлезли от вълците, се смята за потвърдена. В момента, в който праисторическият човек се е прехвърлил от Африка в Азия, вълци са започнали да следват неговите групи. Първоначално дебнейк...

Кучето – най-добрият приятел на човека

Чрез съвременните научни методи за генни изследвания теорията за появата на кучето, която твърди, че кучетата пряко са произлезли от вълците, се смята за потвърдена. В момента, в който праисторическият човек се е прехвърлил от Африка в Азия, вълци са започнали да следват неговите групи. Първоначално дебнейки за лесна плячка, а после за остатъците от храната на хората. Така само за няколко поколения се е изградила симбиоза между глутниците и човека. С остатъците от трапезата си той доставял на вълците лесно достъпна храна, а те на свой ред охранявали територията около лагерите. Смята се, че това е започнало преди около сто хиляди години, а преди петнадесет хиляди кучето вече окончателно се е отделило от вълка и се е превърнало в негов подвид.

Кучето е стаден хищник и като такъв то винаги се стреми да намери и бъде част от глутница. В природата на всички стадни животни е стремежът към растеж в йерархията. Ето защо за стопаните е от особено голямо значение, още от съвсем малка възраст кучето да бъде поставено на място и всячески да се предотвратява неговия стремеж към по-високопоставено положение.

(Имахме случай когато "лош" КГБ Териер се беше загубил, прибрахме го и като нов член на групата той беше на най-ниското йерархично стъпало. Когато се опита да доминира, беше безкомпромисно "натикан в ъгъла" и живя при нас без конфликти около месец. После стопаните му се намериха, върнахме им го и след около седмица разбрахме, че е даден на някаква гумаджийница да седи на верига и да пази, защото бил нахапал съпруга в семейството.)

С всичко това искаме да кажем, че независимо дали кучето е от гигантска или най-дребна порода, всякакъв опит за доминация трябва да се пресича строго още в зародиш, защото веднъж извоювало си по-висока позиция, кучето я брани с всички сили.

Най-лесно подчинената позиция се постига, когато не му разрешаваме да се качва на канапето в хола (или на кревата в спалнята), като не му разрешаваме да се храни с нас на и от масата. И най-важно когато го храним да му даваме от неговата, а не от нашата храна, винаги на едно и също място, винаги по едно и също време и винаги с командите „Седни!“, „Дай лапа!“, „Хайде взимай!“. Така всекидневно ще затвърждаваме неговата позиция на подчиненост, а кучето ще ни отвърне с всеотдайна вярност и любов.

Още

Кучета  В тази категория има 22 стоки.

Подкатегории

 • Храна за кучета

  В нашият зоомагазин ще намерите богат асортимент от кучешки храни, както гранулирани, така и консерви. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни, отлично балансирани, съдържащи всички необходими компоненти за дългия и здрав живот на вашия домашен любимец. Предлагаме и храни за кучета с бюджетно ориентирани стопани, които въпреки това са с високо качество.

  Тук ще обърнем внимание на основните линии предлагани от нашия електронен зоомагазин

  • Храни за кутрета – Малкото кученце има по-различни хранителни потребности от порасналото куче. Ето защо е необходимо от отбиването до навършване на поне една годинка то да се храни със специализирана храна за кутрета. Тук ще намерите храни за такива мъници, както за дребни, така за средни и едри породи;
  • Храни за отраснали кучета – колкото и да са сладки кутретата порастват и с това се променят техните хранителни нужди. Кучето вече няма нужда от толкова много калций, но нуждата от по-калорична храна нараства;
  • Храна за възрастни кучета – в сравнение с човека, кучето има много по-кратък живот и съвсем грубо казано от осмата, деветата година то вече е в четвърт от своя живот - старостта. Кучето е вече улегнало, не му се играе, спи повече. Ето защо храната му не трябва да е толкова калорична, а нуждата от вещества подпомагащи храносмилането се увеличава;
  • Храни за работни породи – служебните и ловни породи имат нужда от висококалорична храна при изпълнение на техните задължения. Храненето с такава специализирана храна е задължително, но внимание: те се препоръчват само за кучета с много висок дневен пробег;
  • Диетични храни – от радост “ах колко е сладък, ах как хубаво си хапва” много стопани прехранват кучето си и то става мудно и дебело. И макар Юсеин Болт да не може да го надбяга, сърцето, а и други органи на животинката работят трудно и в крайна сметка това съкращава живота му многократно. Кой би искал кучето му да си отиде след 5-6 години, вместо да доживее поне до 9-12?
 • Кучешка храна според...

  В нашият зоомагазин ще намерите богат асортимент от суперпремиум и висококачествени кучешки храни, както и храни за бюджетно ориентирани стопани.
  Предлагаме:

  • Гранулирани храни за малки кученца от големи и дребни породи, за отраснали кучета, за дебеланковци и старци;
  • Консерви – с високо съдържание на месо и протеини за всяка възраст и порода;
  • Лакомства – за занимавка и здрави зъби на вашето куче;
  • Хранителни добавки – когато майката е отбила кутретата по-рано или когато кучето се нуждае от допълнителни вещества;
 • Аксесоари за кучета

  Аксесоари, играчки и дрехи за кучета

  За вашите домашни любимци сме се постарали да подберем качествена стока от реномирани европейски и български марки.

на страница
Показани 1 - 6 от 22 продукта
Показани 1 - 6 от 22 продукта

Кучета

Нови продукти

Най-продавани

Етикети

Информация

Нашите магазини

Нашите магазини

Очаквайте скоро нашата офлайн локация