Кучета

Кучето – най-добрият приятел на човека

Чрез съвременните научни методи за генни изследвания теорията за появата на кучето, която твърди, че кучетата пряко са произлезли от вълците, се смята за потвърдена. В момента, в който праисторическият човек се е прехвърлил от Африка в Азия, вълци са започнали да следват неговите групи. Първоначално дебнейк...

Кучето – най-добрият приятел на човека

Чрез съвременните научни методи за генни изследвания теорията за появата на кучето, която твърди, че кучетата пряко са произлезли от вълците, се смята за потвърдена. В момента, в който праисторическият човек се е прехвърлил от Африка в Азия, вълци са започнали да следват неговите групи. Първоначално дебнейки за лесна плячка, а после за остатъците от храната на хората. Така само за няколко поколения се е изградила симбиоза между глутниците и човека. С остатъците от трапезата си той доставял на вълците лесно достъпна храна, а те на свой ред охранявали територията около лагерите. Смята се, че това е започнало преди около сто хиляди години, а преди петнадесет хиляди кучето вече окончателно се е отделило от вълка и се е превърнало в негов подвид.

Кучето е стаден хищник и като такъв то винаги се стреми да намери и бъде част от глутница. В природата на всички стадни животни е стремежът към растеж в йерархията. Ето защо за стопаните е от особено голямо значение, още от съвсем малка възраст кучето да бъде поставено на място и всячески да се предотвратява неговия стремеж към по-високопоставено положение.

(Имахме случай когато "лош" КГБ Териер се беше загубил, прибрахме го и като нов член на групата той беше на най-ниското йерархично стъпало. Когато се опита да доминира, беше безкомпромисно "натикан в ъгъла" и живя при нас без конфликти около месец. После стопаните му се намериха, върнахме им го и след около седмица разбрахме, че е даден на някаква гумаджийница да седи на верига и да пази, защото бил нахапал съпруга в семейството.)

С всичко това искаме да кажем, че независимо дали кучето е от гигантска или най-дребна порода, всякакъв опит за доминация трябва да се пресича строго още в зародиш, защото веднъж извоювало си по-висока позиция, кучето я брани с всички сили.

Най-лесно подчинената позиция се постига, когато не му разрешаваме да се качва на канапето в хола (или на кревата в спалнята), като не му разрешаваме да се храни с нас на и от масата. И най-важно когато го храним да му даваме от неговата, а не от нашата храна, винаги на едно и също място, винаги по едно и също време и винаги с командите „Седни!“, „Дай лапа!“, „Хайде взимай!“. Така всекидневно ще затвърждаваме неговата позиция на подчиненост, а кучето ще ни отвърне с всеотдайна вярност и любов.

Още

Кучета  В тази категория има 2015 стоки.

Подкатегории

  • Храна за кучета

    В нашият зоомагазин ще намерите богат асортимент от кучешки храни, както гранулирани, така и консерви. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни, отлично балансирани, съдържащи всички необходими компоненти за дългия и здрав живот на вашия домашен любимец. Предлагаме и храни за кучета с бюджетно ориентирани стопани, които въпреки това са с високо качество.

    Тук ще обърнем внимание на основните линии предлагани от нашия електронен зоомагазин

    • Храни за кутрета – Малкото кученце има по-различни хранителни потребности от порасналото куче. Ето защо е необходимо от отбиването до навършване на поне една годинка то да се храни със специализирана храна за кутрета. Тук ще намерите храни за такива мъници, както за дребни, така за средни и едри породи;
    • Храни за отраснали кучета – колкото и да са сладки кутретата порастват и с това се променят техните хранителни нужди. Кучето вече няма нужда от толкова много калций, но нуждата от по-калорична храна нараства;
    • Храна за възрастни кучета – в сравнение с човека, кучето има много по-кратък живот и съвсем грубо казано от осмата, деветата година то вече е в четвърт от своя живот - старостта. Кучето е вече улегнало, не му се играе, спи повече. Ето защо храната му не трябва да е толкова калорична, а нуждата от вещества подпомагащи храносмилането се увеличава;
    • Храни за работни породи – служебните и ловни породи имат нужда от висококалорична храна при изпълнение на техните задължения. Храненето с такава специализирана храна е задължително, но внимание: те се препоръчват само за кучета с много висок дневен пробег;
    • Диетични храни – от радост “ах колко е сладък, ах как хубаво си хапва” много стопани прехранват кучето си и то става мудно и дебело. И макар Юсеин Болт да не може да го надбяга, сърцето, а и други органи на животинката работят трудно и в крайна сметка това съкращава живота му многократно. Кой би искал кучето му да си отиде след 5-6 години, вместо да доживее поне до 9-12? 

    Качество на храната или как да разбера с каква храна храня кучето си? 

    Като качество храната за кучета може да се вмести в четири основни категории независимо дали става въпрос за суха, консерви или лакомства: 

    • Икономична - бюджетно качество 

      Това са храните с най-ниско качество за стопани с ограничен бюджет. В голямата си част те са "збирщайн" от всякакви отпадъчни продукти от хранително-вкусовата промишленост, бъкани са с оцветители, консерванти, ГМО, костно брашно, перушина и куп още незнайни неща. А съдържанието на месо в тях е по-малко от 10-15%. За тях с пълна сила важи правилото "Ако си ял кренвирш, значи си ял всичко". Доколкото в нашият магазин се предлагат такива храни, те са ориентирани към това  да са по-качествени за кучето, отколкото по-евтини за стопанина.
      НЕ ПРЕДЛАГАМЕ от най-евтините и нискокачествени храни. Тях можете да намерите в големите хранителни вериги и в зоомагазини, които не държат на името си. 

    • Премиум качество 

      Това е най-ниския клас храни, които поддържаме в магазина ни, но все пак много внимателно сме ги подбрали. Тези храни не съдържат ГМО продукти, а някои дори не съдържат и никакви зърнени култури. Качеството на вложените продукти като месо и риба е гарантирано, както и на нехранителните, но важни за здравето на кучето вещества. В редките случаи когато в тези храни има изкуствени оцветители и овкусители, те задължително са сертифицирани като безвредни от ЕС. 

    • Супер премиум качество 

      Това са много качествени храни, които гарантирано не съдържат ГМО и изкуствени оцветители, овкусители и консерванти. Повечето са вече Grain Free (без зърнени култури и съответно без глутен). Месото в тях чувствително надвишава 50%, а "баластра" почти липсва или е налична само в специализираните диетични храни за кастрирани или склонни към напълняване кучета. Консервите от тези храни биха могли да се консумират и от хора, като дори са по-вкусни и качествени от "Русенското варено" например.   

    • Ултра премиум качество 

      Това е най-висок клас храна за кучета произведена от продукти предназначени за консумация от хора. Съдържанието на месо е повече от 60-70%, баланса на протеини и мазнини е изключително фин, витамините и минералите се доставят изключително от естествени растителни продукти. Някои от тези храни са с един единствен източник на протеин (например само пилешко, само сьомга, само агнешко....), което намалява риска от алергични реакции. 

    Предлагани марки

    Optima Nova

    Суха храна за кучета с ултра и супер премиум качество. Цялата серия е изготвена по рецепта без глутеин и не съдържа ГМО.

    Оптима Нова е може би единствената суха храна на пазара с моно протеинова рецепта, което всъщност означава, че месото в храната е от един единствен вид животно, а не смесица от няколко. Храните със сьомга или заек не съдържат никакво пилешко, нито пилешки мазнини и субпродукти.

    Специална технология за "инжектиране" в гранулата на прясно месо - до 40% от месото наистина е "капсуловано" в прясно състояние.

    Серията със сьомга или заек е grain free.

    Храната е разпределена за: паленца от мини породи, кутрета от средно големи породи, кученца от едри породи, зрели кучета от мини, средно едри, големи и гигантски породи.

    Разпределението по породи е както следва:

    • Кучета от мини породи: йоркшир териер, чихуахуа, померан и други салонни породи;
    • Кучета от средно големи породи: френски булдог, мини пудел, италианска хрътка, булонка, шпиц и др;
    • Кучета от едри породи: сетер, кралски пудел, гонче, хъски и др.

    Храната Оптима Нова е наистина достойна за хищници!

  • Кучешка храна според...

    Продуктите са разпределени по вид във вътрешните категории

    В нашият зоомагазин ще намерите богат асортимент от суперпремиум и висококачествени кучешки храни, както и храни за бюджетно ориентирани стопани.
    Предлагаме:

    • Гранулирани храни за малки кученца от големи и дребни породи, за отраснали кучета, за дебеланковци и старци;
    • Консерви – с високо съдържание на месо и протеини за всяка възраст и порода;
    • Лакомства – за занимавка и здрави зъби на вашето куче;
    • Хранителни добавки – когато майката е отбила кутретата по-рано или когато кучето се нуждае от допълнителни вещества;
  • Аксесоари за кучета

    Аксесоари, играчки и дрехи за кучета

    За вашите домашни любимци сме се постарали да подберем качествена стока от реномирани европейски и български марки.

  • Хигиена - козметика -...

    Чисто куче - добри приятели

    Продукти свързани с хигиената на вашето куче. Препарати и каишки против паразити, шампоани за красива козина.... Груминг

на страница
Показани 37 - 48 от 2015 продукта
Показани 37 - 48 от 2015 продукта

Кучета

Нови продукти

Промоции

Най-продавани

Етикети

Информация

Нашите магазини

Нашите магазини

Намерете ни на бул Тотлебен 89, София