Хамстери

Пухкави топки

Това животинче е едно от най-дребните бозайници, които се отглеждат като домашни любимци. Те все повече печелят не само децата, но и вързастните. Не може да не се влюбите в малките мънистени очички и пухкавата козинка.

Но за да бъдат здрави и жизнени, трябва да се внимава с хранителната диета.

Едно от най-забавните му качества е „с...

Пухкави топки

Това животинче е едно от най-дребните бозайници, които се отглеждат като домашни любимци. Те все повече печелят не само децата, но и вързастните. Не може да не се влюбите в малките мънистени очички и пухкавата козинка.

Но за да бъдат здрави и жизнени, трябва да се внимава с хранителната диета.

Едно от най-забавните му качества е „складирането” и пренасянеро на храна в устата си от към двете бузи. Те са като „разтегателни” джобове и са представляват миниатюрни складчета. Хамстерите са активни предимно нощем и заради това е препоръчително да бъдат хранени само веднъж, предимно вечер.

Хамстерите поддържат добра чистота в „жилището” си, но е възможно изпражнения да попаднат в храната и поради това тя трябва да се изхвърли.

Зърнената храна е основна част от менюто на хамстерите - царевица, слънчогледови семки, сушени фъстъци. Внимавайте със слънчогледовите семки – съдържат много мазнини, но са бедни на калций. Може да доведе до затлъстяване. Сушените фъстъци пък са богати на протеини и по-големи количества могат да доведат до промени в козината и лошо храносмилане.

Миксовете за кафезни птици и канарчетата са подходящи за някои видове хамстери (като китайския). Накълцано на дребно люцерново сено и сушения грах са също подходящи и могат да се предложат на хамстеите. Едностранна диета със зелени треви и зеленчуции не е за препоръчване, защото може да доведе до диария. Може да служат само като допълнение на храненето, защото са бедни на протеини и мазнини и предпазват от затлъстяване. Добре е да се дават след като предварително са били изсушени.

Хамстерите в природата не са пълни вегетарианци и заради това е възможно от време не време да им давате малки късчета сурово месо – говеждо или агнешко. Свинско не. Предлагането на малко гранулирана кучешка или коешка храна изпълнява същата роля.

На хамстерите трябва да бъде осигурена в достатъчно количество вода. Най-подходящи са металните вертикални поилки с неръждаеми накрайници. Шишетата трябва редовно да се почистват, защото застоялата вода в тях може да съдържа микроскипични зелени водорасли, които предизвикват диария. Пропускането на вода от бутилката може да мокри козината и на тези места да се получи обезкосмяване.

Възможно е възрастните хамстери да поглъщат собствените си изпражнения и това не бива да ви притеснява. По този начин хамстерите си осигуряват витамини Д и К, които се произвеждат в червата на животното.

Хамстерите не трябва да бъдат хранени със снакове, шоколад или сладкиши. Добрата диета и правилното хранене е гаранция за здравето и дълголетието на вашия хамстер.

Подбрани стоки за любителите на хамстерите.

Още

Хамстери  В тази категория има 52 стоки.

Подкатегории

на страница
Показани 37 - 52 от 52 продукта
Показани 37 - 52 от 52 продукта

Хамстери

Нови продукти

Промоции

Най-продавани

 • Кучвшко лакомство от сушено говеждо месо - Beef Delight - 1 бр.
  Beef Delight - 1 бр.

  100% натурален продукт. Супер кучешки деликатес от сушено мускулно...

  1,70 лв
 • Масло от сьомга – хранителна добавка за всяко куче и коте
  Масло от сьомга – 100 мл.

  Студено пресовано масло от сьомга - 100% натурален продукт. Добавка към...

  3,90 лв
 • Кучешко лакомство с патешко - Chewstick Duck Wrapped - 1 бр.
  Chewstick Duck Wrapped - 1 бр.

  Кучешко лакомство - кокалче за дъвчене от сушена говежда кожа увито в...

  0,80 лв
 • Натурална био разградима котешка тоалетна с аромат на праскова
  WeeLitter Peach - 18 л

  Последният "писък" при котешките пясъци - на растителна основа, напълно...

  34,90 лв

Етикети

Информация

Нашите магазини

Нашите магазини

Намерете ни на бул Тотлебен 89, София