Храна за кучета

В нашият зоомагазин ще намерите богат асортимент от кучешки храни, както гранулирани, така и консерви. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни, отлично балансирани, съдържащи всички необходими компоненти за дългия и здрав живот на вашия домашен любимец. Предлагаме и храни за кучета с бюджетно ориентирани стопани, които въпреки това са с...

В нашият зоомагазин ще намерите богат асортимент от кучешки храни, както гранулирани, така и консерви. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни, отлично балансирани, съдържащи всички необходими компоненти за дългия и здрав живот на вашия домашен любимец. Предлагаме и храни за кучета с бюджетно ориентирани стопани, които въпреки това са с високо качество.

Тук ще обърнем внимание на основните линии предлагани от нашия електронен зоомагазин

  • Храни за кутрета – Малкото кученце има по-различни хранителни потребности от порасналото куче. Ето защо е необходимо от отбиването до навършване на поне една годинка то да се храни със специализирана храна за кутрета. Тук ще намерите храни за такива мъници, както за дребни, така за средни и едри породи;
  • Храни за отраснали кучета – колкото и да са сладки кутретата порастват и с това се променят техните хранителни нужди. Кучето вече няма нужда от толкова много калций, но нуждата от по-калорична храна нараства;
  • Храна за възрастни кучета – в сравнение с човека, кучето има много по-кратък живот и съвсем грубо казано от осмата, деветата година то вече е в четвърт от своя живот - старостта. Кучето е вече улегнало, не му се играе, спи повече. Ето защо храната му не трябва да е толкова калорична, а нуждата от вещества подпомагащи храносмилането се увеличава;
  • Храни за работни породи – служебните и ловни породи имат нужда от висококалорична храна при изпълнение на техните задължения. Храненето с такава специализирана храна е задължително, но внимание: те се препоръчват само за кучета с много висок дневен пробег;
  • Диетични храни – от радост “ах колко е сладък, ах как хубаво си хапва” много стопани прехранват кучето си и то става мудно и дебело. И макар Юсеин Болт да не може да го надбяга, сърцето, а и други органи на животинката работят трудно и в крайна сметка това съкращава живота му многократно. Кой би искал кучето му да си отиде след 5-6 години, вместо да доживее поне до 9-12? 

Качество на храната или как да разбера с каква храна храня кучето си? 

Като качество храната за кучета може да се вмести в четири основни категории независимо дали става въпрос за суха, консерви или лакомства: 

  • Икономична - бюджетно качество 

    Това са храните с най-ниско качество за стопани с ограничен бюджет. В голямата си част те са "збирщайн" от всякакви отпадъчни продукти от хранително-вкусовата промишленост, бъкани са с оцветители, консерванти, ГМО, костно брашно, перушина и куп още незнайни неща. А съдържанието на месо в тях е по-малко от 10-15%. За тях с пълна сила важи правилото "Ако си ял кренвирш, значи си ял всичко". Доколкото в нашият магазин се предлагат такива храни, те са ориентирани към това  да са по-качествени за кучето, отколкото по-евтини за стопанина.
    НЕ ПРЕДЛАГАМЕ от най-евтините и нискокачествени храни. Тях можете да намерите в големите хранителни вериги и в зоомагазини, които не държат на името си. 

  • Премиум качество 

    Това е най-ниския клас храни, които поддържаме в магазина ни, но все пак много внимателно сме ги подбрали. Тези храни не съдържат ГМО продукти, а някои дори не съдържат и никакви зърнени култури. Качеството на вложените продукти като месо и риба е гарантирано, както и на нехранителните, но важни за здравето на кучето вещества. В редките случаи когато в тези храни има изкуствени оцветители и овкусители, те задължително са сертифицирани като безвредни от ЕС. 

  • Супер премиум качество 

    Това са много качествени храни, които гарантирано не съдържат ГМО и изкуствени оцветители, овкусители и консерванти. Повечето са вече Grain Free (без зърнени култури и съответно без глутен). Месото в тях чувствително надвишава 50%, а "баластра" почти липсва или е налична само в специализираните диетични храни за кастрирани или склонни към напълняване кучета. Консервите от тези храни биха могли да се консумират и от хора, като дори са по-вкусни и качествени от "Русенското варено" например.   

  • Ултра премиум качество 

    Това е най-висок клас храна за кучета произведена от продукти предназначени за консумация от хора. Съдържанието на месо е повече от 60-70%, баланса на протеини и мазнини е изключително фин, витамините и минералите се доставят изключително от естествени растителни продукти. Някои от тези храни са с един единствен източник на протеин (например само пилешко, само сьомга, само агнешко....), което намалява риска от алергични реакции. 

Предлагани марки

Optima Nova

Суха храна за кучета с ултра и супер премиум качество. Цялата серия е изготвена по рецепта без глутеин и не съдържа ГМО.

Оптима Нова е може би единствената суха храна на пазара с моно протеинова рецепта, което всъщност означава, че месото в храната е от един единствен вид животно, а не смесица от няколко. Храните със сьомга или заек не съдържат никакво пилешко, нито пилешки мазнини и субпродукти.

Специална технология за "инжектиране" в гранулата на прясно месо - до 40% от месото наистина е "капсуловано" в прясно състояние.

Серията със сьомга или заек е grain free.

Храната е разпределена за: паленца от мини породи, кутрета от средно големи породи, кученца от едри породи, зрели кучета от мини, средно едри, големи и гигантски породи.

Разпределението по породи е както следва:

  • Кучета от мини породи: йоркшир териер, чихуахуа, померан и други салонни породи;
  • Кучета от средно големи породи: френски булдог, мини пудел, италианска хрътка, булонка, шпиц и др;
  • Кучета от едри породи: сетер, кралски пудел, гонче, хъски и др.

Храната Оптима Нова е наистина достойна за хищници!

Още

Храна за кучета  В тази категория има 873 стоки.

Подкатегории

  • Храна за кутрета

    В нашият зоомагазин ще намерите богат асортимент от храна за малки кученца, както гранулирани, така и консерви. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни, отлично балансирани и съдържащи всички необходими компоненти за правилното израстване на новия домашен любимец, предполагащи здраве и дълъг по нататъшен живот. Предлагаме и храни за кутрета с бюджетно ориентирани стопани, които въпреки това са с високо качество.

    Съвсем накратко: Защо да храним кученцето със специализарана храна?

    Когато на кутрето му поникнат първите млечни зъби, това е признак за преминаването му от бебешка в детска възраст. Наред с този външен белег за израстване, не толкова забележимо, за нас хората, се увеличава и остротата на зрението и най-вече на обонянието. Зъбките го сърбят и когато бозае то хапе цицките на майката и всеки път ѝ причинява все по-силна болка. Това е момента на отбиването. Препоръчително е наред с майчиното мляко да му се дава и някаква кучешка детска храна. Тя може да се размесва с малко мляко или вода, за да привикне към нея, но заради растящите зъби е добре да му се дава гранула, която със своята хрупкавост успокоява сърбежа.
    И не збравяйте:

    • Колкото е по-голяма породата, толкова по-голяма е нуждата на палето от калций. След като сте избрали храна за него, консултирайте се с вашия ветеринарен лекар за допълнителна доза;
    • Изградете навик у кученцето, то да се храни винаги на едно и също място, по едно и също време;
    • Колкото и да е сладко, колкото и да е мило, не му давайте от масата човешка храна – силните подправки, пърженото, растителните мазнини и т.н. могат да увредят здравето му. (А и представете си просещ Сан Бернар или пъргав Джак Ръсел какви поразии могат да направят на празничната трапеза оставена без наблюдение).
  • Храна за пораснали кучета

    В нашият зоомагазин ще намерите богат асортимент от храна за отраснали кучета, както гранулирани, така и консерви. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни, отлично балансирани и съдържащи всички необходими компоненти за здравословният живот на домашния любимец. Предлагаме и храни за кучета с бюджетно ориентирани стопани, които въпреки това са с високо качество.

    Какви са предимствата на специализираните храни за кучета?

    Най-основната причина, която много стопани на кучета тотално забравят, е че кучето не е нито всеядно, нито кокалоядно животно. То е месоядно! И се причислява, независимо от големината на породата, към средните хищници. А те се хранят с дребен дивеч (зайци, птици), рядко с по-едри тревопасни (кози, овце) и толкова рядко, че спокойно може да се каже никога, със свинско. Това е основното предимство на специализираната храна – тя е винаги с много високо съдържание на протеини, които отсъстват в кокалите и хляба, т.е. осигуряват една балансирана диета с всички нужни за отрасналото куче хранителни вещества.

    И да не се лъжем – гранулираните храни пък и консервите спестяват страшно, страшно много разходи и време на стопаните. Пред един притежател на куче, който е решил да го храни с готвено, стоят няколко големи проблема за разрешаване:
    1) Постигане на балансирана диета – както вече отбелязахме кокалите и хляба не са подходящи. Той трябва да си намери читав магазин за карантия откъдето редовно да се снабдява с телешки гръкляни, непочистено шкембе (дава се полусурово и ако някой се интересува защо пък шкембе и то непочистено, нека ни пусне запитване, ще обясним), агнешки комплекти, агнешки и телешки обрезки, птиче месо без кости...
    2) Зеленчуци и плодове – макар за кучетата те да представляват несмилаем "фураж", в малки количества са необходими за по-добро храносмилане и поддържат чревната им флора. Но не си мислете, че няколко обелки от картофи и моркови ще свършат работа. В предлаганите специализирани храни съдържанието е от зеленчукови и плодови фибри, т.е. сока, съдържащ тъй вредните за кучетата захари е изваден и е останало само сухото вещество. Изборът е в използването на сокоизтисквачка.

    След като е решен проблема с доставката на месо и предварителната обработка на плодовете и зеленчуците идват и разходите за съхранение и готвене.

    3) Ако породата на кучето е от гигантските, една голяма тенджера от 10 л. ще свърши прекрасна работа за около 4 дни. През лятото за да не вкисва яденето, тенджерата ще трябва да седи в хладилник и да се вади два-три часа преди хранене, защото температурните разлики са убийствени за зъбите на кучето. Страшно е вредна ледената храна през лятото и топлата през зимата, т.е. храната винаги трябва да е с температурата на околната среда обитавана от кучето. Ако пък то е от дребна порода, една малка тенджерка ще е достатъчна. Но пък тогава при една и съща честота на готвенията или фризера трябва да е голям, или разкарването до карантията и плод зеленчука ще е по-често.
    Разбира се има хора, които са достатъчно заможни, за да си позволят такава диета за кучето си и да възложат на някого да я спазва и приготвя храната. Има и такива, които биха казали: "Да бе, баба ми на село що кучета е отгледала с цвик и кокали..." Да, но на бабата сигурно не ѝ е пукало много, че кучето ще изкара 5-6 години, вместо 10-12. Пък и го е държала на синджир, за да не плаши стоката.

  • Храна за възрастни кучета

    В нашият зоомагазин ще намерите богат асортимент от храна за възрастни кучета достигнали последната четвърт от очакваната продължителност на живота им. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни отлично балансирани съдържащи всички необходими компоненти за здравословният живот на остарелият домашния любимец.

    Защо да храним нашия стар приятел със специализирана харана?

    Научен факт е, че дължината на живота при бозайниците е пряко свързан с честотата на сърдечния ритъм. Колкото на по-бързи обороти живеят, толкова по-кратък е живота им. И обратно, колкото са по-бавни и мудни толкова повече живеят.

    За наше съжаление, или радост, сърдечния ритъм на кучето е около 7 пъти по-бърз от човешкия. И то остарява 7 пъти по-бързо от нас. След седмата или осмата година от живота си кучето видимо „помъдрява“. Все по-рядко охотно иска да си играе, не лае злобно или радостно по всеки повод, не „играе ръченица“ когато разбере, че го извеждаме на разходка. С една дума с тези промени се налага и промяна в режима му на хранене. Храната вече не трябва да е висококалорична, но пък трябва да съдържа повече съставки подпомагащи храносмилането и съставки действащи благоприятно на ставите.

    Хранено по този начин кучето има всички шансове да доживее до една преклонна за породата си възраст.

  • Храна за работни кучета

    В нашият зоомагазин ще намерите и асортимент от храна за тъй наречените работни породи. Това са ловците, пазачите на стадото, състезателите. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни отлично балансирани съдържащи всички необходими компоненти за напрегнатия и бърз живот на вашия любимец.

    Защо да храним нашия работлив приятел със специлизирана харана?

    За разлика от салонните кучета, работливците имат нужда от много повече енергия. Един сетер излизащ всяка седмица на лов има нужда от много по-различна диета от сетер, който излиза за по час-два, за да си свърши работата пред блока. Давайки им от специализираната храна, стопаните им осигуряват балансирана и нужна висококалорична диета.

  • Диетична храна за кучета

    В нашият зоомагазин ще намерите асортимент от гранулирани кучешки храни за понапълнели кучета. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни с отличен баланс на всички необходими компоненти за една диета, целяща възвръщането на формата на вашия домашен любимец.

    Наднорменото тегло – основна причина за по-краткия живот на кучето

    Много стопани се отнасят към своето куче, като баба с внуче: „Хапни си баба, хапни си!“, „Ах как сладко си похапва детето!“, „Яж баба, за да пораснеш!“. И докато се усетят, кучето заприличало на табуретка – по-лесно е да го прескочиш, отколкото заобиколиш.

    Няколко думи за кучешкия метаболизъм
    Организма на кучетата има възможност да генерира голямо количество енергия за кратък период от време. В сравнение с тялото, сърцето и белите дробове са привидно по-големи от нуждите на кучето. То има и сравнително повече червени кръвни телца от човека, като през повечето време тези кръвни телца се пазят като резерв в далака. Когато на кучето е нужен пълния капацитет, например при тичане и игра, резервът се освобождава. Голямото сърце и бели дробове заработват с капацитет в пъти с по-добра аеробна дейност от тази в покой. Това генерира голяма вътрешна топлина и поради това, че кучетата нямат потни жлези, ако не спре, за да се охлади то може да прегрее.
    Да се върнем на дебеланкото. Той все още е във възрастта, когато му се играе, тича му се, гонят му се котки... Но за разлика от кучето с нормално тегло, неговият пълен капацитет на метаболизъм се включва много по-рано и много по-често, почивката за охлаждане е на по-кратки интервали и по-дълга, сърцето бие с ускорен ритъм много по-дълго. Всичко това води до по-кратък живот и вместо да живее до 10-12 години, той обикновено ни напуска след 7-8. Ето защо, когато видите, че кучето ви е напълняло е необходимо да го поставите на диета. В същото време, не е препоръчително да намалявате дажбите му, защото това допълнително стресира организма. Просто използвайте същото количество храна, но диетична, която е с повече баластра – несмилаеми и неусвоими съставки. Така кучето ви ще се чувства сито, а в същото време ще гори излишните мазнини.

  • Био храни за кучета

    Органична храна за кучета

    За здравето и дълголетието на нашите четириноги приятели предлагаме супер качествени сертифицирани био храни.

на страница
Показани 193 - 204 от 873 продукта
Показани 193 - 204 от 873 продукта

Филтри

Активирани филтри:

Храна за кучета

Нови продукти

Промоции

Най-продавани

Етикети

Информация

Нашите магазини

Нашите магазини

Намерете ни на бул Тотлебен 89, София