Общи условия

Настоящите „Общи Условия” са съобразени с изискванията на „Закона за защита на потребителите” (ЗЗП) и други действащи нормативни актове.
С проследяването на вътрешна връзка в сайта http://zoomania.eu се счита, че Вие като потребител сте прочел и сте се съгласил с настоящите „Общи Условия”. Изключение правят само връзките към настоящата страница.

Правна информация

Сайтът за електронна търговия http://zoomania.eu е собственост на търговско дружество Риверта Плюс ЕООД с ЕИК 204710117 с адрес на управление гр. София, п.к. 1606, бул. ген. Тотлебен 89, магазин №6.

Условия за ползване на електронния магазин

Информацията е предоставена на български език. Възможни са липсващи преводи, при които ще се загуби първоначалния смисъл или фрази, за които няма адекватен превод на български.
Разглеждането на електронния магазин http://zoomania.eu напълно свободно и достъпно. По решение на администраторът на сайта видимостта му за потребители от някои държави може да бъде ограничена или спряна.

Стоки, характеристики и цени

Всяка стока е с посочена крайна цена включваща ДДС и с описание и характеристики за нея целящи информиран избор от Потребителя.

Освен ако изрично не е упоменато цената не включва доставка.

Онлайн магазин "Зоомания" не гарантира изрично наличността на дадена стока към момента на приключване на поръчката. При изчерпана наличност служител на дружеството се свързва с потребителя за уточняване на подробностите - замяна с подобен продукт, изпълнение на поръчката без стоките извън наличност или цялостно анулиране на поръчката.  

Защита на личните данни. Политика за конфиденциалност.

Във връзка с настъпилите промени в Европейското законодателство влизащи в сила от 25.05.2018 г. МОЛЯ ПОСЕТЕТЕ "ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ"

За закупуване на стоки от магазина, потребителят не се нуждае от регистрация, но за успешното изпълнение на покупката е длъжен да предостави минимално количество лични данни: Име и фамилия; адрес на електронна поща; телефон за връзка и адрес за доставка и фактуриране.
Всички регистрирани потребители имат право на достъп до своите лични данни по всяко време.
Всички регистрирани потребители имат право по тяхно усмотрение да променят своите лични данни.
Предоставените от потребителите лични данни се използват за обработка на направените поръчки и могат да се предоставят на трети страни само и единствено с тази цел. Личните данни не се предоставят на трети страни за директен маркетинг или интернет реклама.
На трети страни не се предоставят и данни за активността на потребителят в сайта – направени покупки, натрупан оборот и т.н.
Всички данни за потребителя могат да бъдат предоставени на правоохранителните органи при законообосновано искане от тяхна страна.
Всеки регистриран потребител има право да заличи своя профил. За това е нужно да изпрати съобщение от адреса на електронната поща, с която се е регистрирал в електронния магазин.

Поръчки

Поръчки в електронния магазин http://zoomania.eu се приемат 24/7.
Поръчките се обработват и подготвят за изпращане както е описано в страницата 
http://zoomania.eu/content/1-dostavka която се счита за неделима част от настоящите Общи Условия.
Поръчки получени с некоректни или липсващи данни се анулират.   

Изпращане, куриери, доставка

В рамките на 3 работни Риверта Плюс ЕООД изпраща поръчаните стоки като те са проверени за срок на годност и/или липса на дефекти. 

За изпращане на поръчки Риверта Плюс ЕООД използва услугите на трети страни специализирани в куриерски услуги. 

Особено задължение на Риверта Плюс ЕООД е в товарителницата да разреши правото на "преглед" от получателя. При установени щети по продуктите, получателят и служителят на фирмата съставят констативен протокол удостоверяващ тези щети и уведомяват за Риверта Плюс ЕООД.

Ако получателят се откаже от опцията за преглед, Риверта Плюс ЕООД не носи отговорност за щети по продуктите установени след получаването на стоката.

Риверта Плюс ЕООД не носи отговорност при възникнал спор между получателят и доставчика на куриерската услуга. 

Връщане на закупена стока и възстановяване на заплатени суми

Съгласно ЗЗП потребителят има право да върне закупена стока без да дава причина за това в седем дневен срок от нейното получаване при следните условия:
А) Стоката не е използвана, не е повредена и се намира в ненарушена търговска опаковка (с изключение на транспортната опаковка) и ненарушени предпазни лепенки;
Б) Стоката е придружена от оригиналния касов бон и фактурата / стоковата разписка.
В) Разходите до / от адреса на доставка са за сметка на потребителят.
При неспазване на горните условия продавачът има право да откаже обратното получаване на стоката.
Сумата за връщане независимо от начина на плащане се възстановява не по-късно от петнадесет работни дни от датата на обратното получаване на стоката по банкова сметка на потребителят.

Гаранции и Рекламации

1. Уведомяване и обратно изпращане
При установени нередности, както е описано по-долу в т.2 и т.3, потребителят уведомява Риверта Плюс ЕООД и получава инструкции за начина на връщане. Върнатата стока трябва да е придружена с оригиналния касов бон и фактурата / стоковата разписка. 

2. Храни и хранителни добавки за домашни любимци
Риверта Плюс ЕООД поема гаранция за всички предлагани храни за домашни любимци до изтичане срока им на годност. При установени несъответствия с нормалното качество, което ги прави негодни за употреба, Риверта Плюс ЕООД поема разходите по обратното изпращане и заменя стоката с нова.
Не се приемат за рекламация храни със срок на годност изтекъл след получаването им от потребителя.
Не се приемат за рекламация негодни за консумация стоки в следствие на неправилно съхранение.
Риверта Плюс ЕООД си запазва правото да откаже рекламация ако потребителя не е спазил условията по т.1.

3. Нехранителни стоки
При дефекти невъзможни за установяване преди нормалното използване на продукта (заключващ механизъм, изтеглащ механизъм, части за сглобяване и подобни), водещи до неизползваемост на стоката, веднага след нейното получаване, Риверта Плюс поема разходите по връщането ѝ и я заменя с нова.
Не се приемат за рекламация стоки със следи от грубо отношение, отваряни механизми и почиствани с неподходящи препарати.
Дрехите за животни не подлежат на гаранция и рекламация.
Не се приемат за рекламция стоки с отказан от клиента "преглед" в офиса на куриерската фирма когато продукта е бил изпратен по куриер. 
Риверта Плюс ЕООД си запазва правото да откаже рекламация ако потребителя не е спазил условията по т.1.

Риверта Плюс ЕООД си запазва правото да уведоми компетентните органи за рекламирани стоки със следи от жестоко отношение към животните.

Условия за копиране на информация

Цялата информация публикувана в сайта http://zoomania.eu е собственост на „Риверта Плюс” ЕООД.
Не е разрешено копирането на текстове и вграждане на картинки и графични колекции в други сайтове.
Разрешено е използването на бутоните за споделяне в социалните мрежи.
Разрешено е на собственици на други сайтове да поставят връзки към http://zoomania.eu. Разрешава се копирането и поставянето на първия абзац на текст от сайта с последваща връзка „Прочети повече”. Адресът трябва да е абсолютен и да води до съответната страница в http://zoomania.eu

Отговорност

Риверта Плюс ЕООД не носи отговорност за грешки при превода или неправилното му тълкуване.
Риверта Плюс ЕООД не носи отговорност за вреди настъпили вследствие на употребата на закупени от сайта стоки на потребителя или трети лица.
При препратки от магазина към външни сайтове, „Риверта Плюс” ЕООД не носи отговорност за тяхното съдържание.

Бюлетин

„Риверта Плюс” ЕООД изпраща бюлетин само на регистрирани потребители, които са приели опцията при регистрацията.
Бюлетинът съдържа само информация за стоки предлагани от магазина.
Регистриран потребител може да се откаже или запише за получаване на бюлетина.

Обратна връзка

Всеки потребител може да осъществи обратна връзка с "Риверта Плюс" ЕООД, за да поставя въпроси, да прави предложения и да получава информация. Връзка може да се осъществи на посочените електронни адреси в сайта, на телефонен номер +359 88 225 6115 или през контактната форма в секция „контакти“.

Настоящите Общи условия са приети от УС на "Риверта Плюс" ЕООД. Последна промяна 12.10.2023 г.

Ако не сте съгласен с тези „Общи условия” моля не използвайте сайта http://zoomania.eu и не правете поръчки през неговата платформа за онлайн търговия.

Онлайн платформа за разрешаване на спорове между потребител и търговец: http://ec.europa.eu/consumers/odr