Храна за котки

В нашият зоомагазин ще намерите внимателно подбран асортимент от котешки храни, гранулирани, консерви и паучове. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни отлично балансирани съдържащи всички необходими компоненти за дългия и здрав живот на вашата домашна котка. Не предлагаме нискобюджетни храни, понеже хем котките не ядат много, хем тяхн...

В нашият зоомагазин ще намерите внимателно подбран асортимент от котешки храни, гранулирани, консерви и паучове. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни отлично балансирани съдържащи всички необходими компоненти за дългия и здрав живот на вашата домашна котка. Не предлагаме нискобюджетни храни, понеже хем котките не ядат много, хем тяхната диета е строго специфична.

Тук ще обърнем внимание на основните хранителни линии предлагани от нашия електронен зоозоомагазин

 • Храни за котенца – малкото котенце има по-различни хранителни потребности от порасналата котка. Ето защо е необходимо от отбиването до навършване на пет - шест месеца то да се храни със специализирани храна за котенца;
 • Храни за отраснали котки – колкото и да са сладки, котенцата порастват и с това се променят техните хранителни нужди. Тя вече няма нужда от толкова много калций, но нуждата от по-калорична храна нараства;
 • Храна за възрастни котки – в сравнение с човека котката има много по-кратък живот и съвсем грубо казано от деветата, десетата година тя вече е в последната фаза от своя живот: старостта. Котката е става "улегнала", не ѝ се играе, спи повече. Ето защо храната ѝ не трябва да е толкова калорична, а нуждата от вещества подпомагащи храносмилането се увеличава;
 • Диетични храни – предназначени са за кастрирани котки или напълнели котки при, които липсва достатъчно движение.

Качество на храната или как да разбера с каква храна храня котето си? 

Като качество храната за котки може да се вмести в четири основни категории независимо дали става въпрос за суха, консерви или лакомства: 

 • Икономична - бюджетно качество 

  Това са храните с най-ниско качество за стопани с ограничен бюджет. В голямата си част те са "сбирщайн" от всякакви отпадъчни продукти от хранително-вкусовата промишленост, бъкани са с оцветители, консерванти, ГМО, костно брашно, перушина и куп още незнайни неща. А съдържанието на месо в тях е по-малко от 10-15%. За тях с пълна сила важи правилото "Ако си ял кренвирш, значи си ял всичко". В нашият магазин НЕ ПРЕДЛАГАМЕ такива храни. Тях можете да намерите в големите хранителни вериги и в зоомагазини, които не държат на името си. 

 • Премиум качество 

  Това е най-ниския клас храни, които поддържаме в магазина ни, но все пак много внимателно сме ги подбрали. Тези храни не съдържат ГМО продукти, а някои дори не съдържат и никакви зърнени култури. Качеството на вложените продукти като месо и риба е гарантирано, както и на нехранителните, но важни за здравето на котето вещества. В редките случаи когато в тези храни има изкуствени оцветители и овкусители, те задължително са сертифицирани като безвредни от ЕС. 

 • Супер премиум качество 

  Това са много качествени храни, които гарантирано не съдържат ГМО и изкуствени оцветители, овкусители и консерванти. Повечето са вече Grain Free (без зърнени култури и съответно без глутен). Месото в тях чувствително надвишава 50%, а "баластра" почти липсва или е налична само в специализираните диетични храни за кастрирани или склонни към напълняване котки. Консервите от тези храни биха могли да се консумират и от хора, като дори са по-вкусни и качествени от "Ропотамо" например.   

 • Ултра премиум качество 

  Това е най-висок клас храна за котки произведена от продукти предназначени за консумация от хора. Съдържанието на месо е повече от 60-70%, баланса на протеини и мазнини е изключително фин, витамините и минералите се доставят изключително от естествени растителни продукти. Някои от тези храни са с един единствен източник на протеин (например само пилешко, само сьомга, само агнешко....), което намалява риска от алергични реакции. 

Още

Храна за котки  В тази категория има 713 стоки.

Подкатегории

 • Храна за котенца

  В нашият зоомагазин ще намерите внимателно подбран асортимент от храни за малки котенца, както гранулирани, така и консерви. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни отлично балансирани съдържащи всички необходими компоненти за правилното израстване на малката писана, предполагащи здраве и дълъг по нататъшен живот. Не предлагаме нискобюджетни храни за котенца, тъй като в повечето случаи те на са достатъчно качествени и биха се отразили зле на котенцето.

  Съвсем накратко: Защо да храним котето със специализирана храна?

  Когато на котенцето му поникнат първите млечни зъби, това е признак за преминаването му от бебешка в детска възраст. Зъбките го сърбят и когато бозае то хапе цицките на майката, драска я с извадени нокти и всеки път ѝ причинява все по-голяма болка. Това е момента на отбиването. Препоръчително е наред с майчиното мляко да му се дава и някаква специализирана храна за малки котета. За да привикне котето към нея, тя може да се размесва с малко мляко или вода, но заради растящите зъби е добре да му се дава гранула, която със своята хрупкавост успокоява сърбежа. Колкото и да е сладко, колкото и да е мило, не му давайте от масата човешка храна – силните подправки, пърженото, растителните мазнини и т.н. могат да увредят здравето на котето.

 • Храна за отраснали котки

  В нашият зоомагазин ще намерите внимателно подбран асортимент от храни за пораснали котки, както гранулирани, така и консерви. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни отлично балансирани съдържащи всички необходими компоненти за здравословният живот на домашния любимец, предполагащи здвословен живот. Не предлагаме нискобюджетни храни за котки, тъй като в повечето случаи те на са достатъчно качествени и биха се отразили зле на котката.

  Какви са предимствата на специализираните храни за котки?

  Най-основната причина, е че котката не е всеядно животно, а месоядно! Плодовите и зеленчукови добавки за нея са несмилаеми, но присъстващи в подходящи количества подпомагат храносмилането. Специализираните храни съдържат и множество нехранителни и минерални добавки, които котката няма как да си набави, освен ако не ловува активно. В специализираните храни има и добавки за устната хигиена на котката.

 • Храна за възрастни котки

  В нашият зоомагазин ще намерите внимателно подбран асортимент от храна за възрастни котки достигнали последната четвърт от очакваната продължителност на живота им. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни отлично балансирани съдържащи всички необходими компоненти за един по-дълъг живот на домашния любимец.

  Защо да храним нашата остаряла писана със специализирана харна?

  Достигнала старостта, котката губи своята пъргавина, мускулите започват да атрофират, слухът и зрението се влошават. Тя все по-често и по-дълго спи, все по-рядко, дори и да има тази възможност, излиза на лов. С една дума с тези промени се налага и промяна в режима на хранене. Храната вече не трябва да е толкова висококалорична, но пък трябва да съдържа повече съставки подпомагащи храносмилането и съставки действащи благоприятно на ставите. Хранена по този начин, котката има всички шансове да доживее до една преклонна за вида си възраст.

 • Диетична храна за котки

  В нашият зоомагазин ще намерите внимателно подбран асортимент от котешки храни за кастрирани и понапълнели котки. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни отлично балансирани съдържащи всички необходими компоненти за една диета, целяща запазването или възвръщането на формата на мъркащият домашен любимец.

  Ще намерите също така и ветеринарно одобрени храни за котки с уринарни проблеми - едно от най-често срещащите се заболявания при котките отглеждани в домашни "апартаментни" условия.

  Защо да поставям кастрираната си котка на диета?

  С кастрацията активността на котките спада драстично. Те започват да предпочитат много „уседнал живот“, движат се по-малко и дори да не започнат да ядат повече, надебеляват. И в никакъв случай не е препоръчително да им се намалява храненето. Тук на помощ идва диетичната храна. С по-малко калории и с повече несмилаеми вещества. Така обема на храната се запазва същия, котката се чувства сита и в същото време наистина получава по-малка дажба. По същия начин, когато котката е с наднормено тегло е добре да се постави на диета, без да се намаля количеството храна, на която е свикнала.

 • Био храни за котки

  Органична храна за котки

  За здравето и дълголетието на нашите четириноги приятели предлагаме супер качествени сертифицирани био храни.

на страница
Показани 1 - 12 от 713 продукта
Показани 1 - 12 от 713 продукта

Филтри

Активирани филтри:

Храна за котки

Нови продукти

Промоции

Най-продавани

Етикети

Информация

Нашите магазини

Нашите магазини

Намерете ни на бул Тотлебен 89, София