Храна за пораснали кучета

В нашият зоомагазин ще намерите богат асортимент от храна за отраснали кучета, както гранулирани, така и консерви. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни, отлично балансирани и съдържащи всички необходими компоненти за здравословният живот на домашния любимец. Предлагаме и храни за кучета с бюджетно ориентирани стопани, които въпреки т...

В нашият зоомагазин ще намерите богат асортимент от храна за отраснали кучета, както гранулирани, така и консерви. Предлагаме висококачествени и суперпремиум храни, отлично балансирани и съдържащи всички необходими компоненти за здравословният живот на домашния любимец. Предлагаме и храни за кучета с бюджетно ориентирани стопани, които въпреки това са с високо качество.

Какви са предимствата на специализираните храни за кучета?

Най-основната причина, която много стопани на кучета тотално забравят, е че кучето не е нито всеядно, нито кокалоядно животно. То е месоядно! И се причислява, независимо от големината на породата, към средните хищници. А те се хранят с дребен дивеч (зайци, птици), рядко с по-едри тревопасни (кози, овце) и толкова рядко, че спокойно може да се каже никога, със свинско. Това е основното предимство на специализираната храна – тя е винаги с много високо съдържание на протеини, които отсъстват в кокалите и хляба, т.е. осигуряват една балансирана диета с всички нужни за отрасналото куче хранителни вещества.

И да не се лъжем – гранулираните храни пък и консервите спестяват страшно, страшно много разходи и време на стопаните. Пред един притежател на куче, който е решил да го храни с готвено, стоят няколко големи проблема за разрешаване:
1) Постигане на балансирана диета – както вече отбелязахме кокалите и хляба не са подходящи. Той трябва да си намери читав магазин за карантия откъдето редовно да се снабдява с телешки гръкляни, непочистено шкембе (дава се полусурово и ако някой се интересува защо пък шкембе и то непочистено, нека ни пусне запитване, ще обясним), агнешки комплекти, агнешки и телешки обрезки, птиче месо без кости...
2) Зеленчуци и плодове – макар за кучетата те да представляват несмилаем "фураж", в малки количества са необходими за по-добро храносмилане и поддържат чревната им флора. Но не си мислете, че няколко обелки от картофи и моркови ще свършат работа. В предлаганите специализирани храни съдържанието е от зеленчукови и плодови фибри, т.е. сока, съдържащ тъй вредните за кучетата захари е изваден и е останало само сухото вещество. Изборът е в използването на сокоизтисквачка.

След като е решен проблема с доставката на месо и предварителната обработка на плодовете и зеленчуците идват и разходите за съхранение и готвене.

3) Ако породата на кучето е от гигантските, една голяма тенджера от 10 л. ще свърши прекрасна работа за около 4 дни. През лятото за да не вкисва яденето, тенджерата ще трябва да седи в хладилник и да се вади два-три часа преди хранене, защото температурните разлики са убийствени за зъбите на кучето. Страшно е вредна ледената храна през лятото и топлата през зимата, т.е. храната винаги трябва да е с температурата на околната среда обитавана от кучето. Ако пък то е от дребна порода, една малка тенджерка ще е достатъчна. Но пък тогава при една и съща честота на готвенията или фризера трябва да е голям, или разкарването до карантията и плод зеленчука ще е по-често.
Разбира се има хора, които са достатъчно заможни, за да си позволят такава диета за кучето си и да възложат на някого да я спазва и приготвя храната. Има и такива, които биха казали: "Да бе, баба ми на село що кучета е отгледала с цвик и кокали..." Да, но на бабата сигурно не ѝ е пукало много, че кучето ще изкара 5-6 години, вместо 10-12. Пък и го е държала на синджир, за да не плаши стоката.

Още

Храна за пораснали кучета  В тази категория има 648 стоки.

на страница
Показани 1 - 12 от 648 продукта
Показани 1 - 12 от 648 продукта

Филтри

Активирани филтри:

  Нови продукти

  Промоции

  Най-продавани

  Етикети

  Информация

  Нашите магазини

  Нашите магазини

  Намерете ни на бул Тотлебен 89, София