5 начина да накараме злоядо куче да яде

5 начина да накараме злоядо куче да яде

Как да се справим със злоядо куче

Преди да предприемете каквото и да било - уверете се, че липсата на апетит не е провокирана от някакво заболяване!

1. Разберете какво не харесва кучето

Съвременното производство на храни за домашни любимци разчита на богат микс от меса, зеленчуци, плодове, подправки и билки. Много е трудно да изключвате съставките една по една. По-скоро вземете по стотина грама от различни храни с различни съставки. Така вероятно ще разберете дали кучето не харесва риба, тиква, джинджифил…

2. Разберете какво най-много харесва кучето

От магазина купете телешко, агнешко, свинско, пилешко, риба… Задушете леко поотделно без подправки и дайте на животинката да опита. Така най-лесно ще разберете кое месо му е най-вкусно. След това вече можете да опитате и специализирана храна със същото месо или микс от меса.

3. Разнообразие

Представете си, че попадате в "райско" кътче където черният хайвер, маслото и препечените филийки са на корем, но няма абсолютно нищо друго за ядене. Колко време бихте изкарали на такава диета? Максимум месец и после за цял живот ще намразите деликатеса.
Много стопани поставят кучето си в подобна ситуация. На него в края на краищата му писва и не иска да близне.
Така че поне на една седмица му сменяйте вкусовете на храната.

4. Настоявайте и бъдете търпеливи

Сервирайте на кучето на определено от вас място, което то да чувства като неговата си трапеза. Не сменяйте постоянно мястото и в никакъв случай не му давайте от вашата храна от масата (защото на мама детето не е хапнало нищо, да го излъжа с вкусно кюфте…).

След като сте сервирали, не висете на главата на кучето, за да видите дали се храни или не. Оставете го да подуши и хапне на спокойствие.
Оставете пълната паница докато не бъде изядена. Не решавайте вместо кучето дали храната е засъхнала или "остаряла". Сменете я само ако наистина е почнала да се разваля.

5. Създайте конкуренция

Ако с всичко гореописано нямате успех, единствения вариант, който ви остава е да вземете още едно или още две кучета.
Намирайки се на собствена територия злоядото куче ще настоява да бъде алфата в новата глутница. А алфата винаги започва да се храни пръв. Но дори да сдаде позицията си без бой при вида на другите хранещи се кучета, по всяка вероятност инстинкта му ще сработи и ще започне да се храни.

Вместо заключение и извън класацията

Както казва баба от село:
"Няма злояди деца! Има родители, които не желаят да се правят на маймуни!"


_________________
Източници: собствен опит

В нашият електронен магазин ще намерите подходящи храни и за най-придирчивите кучета.

Коментирайте

* Име:
* E-mail: (не се публикува)
   Website: (Site url withhttp://)
* Коментар
Въведете кода