m-040131

Приспособление за кълнове Bioset

Brand:

Нова стока

33,90 лв

С покупката на този продукт, можете да съберете до 3 точки за лоялност. Общо за количката Ви 3 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0,60 лв.


Приспособление за кълнове Bioset

Щипка здравословна храна за вас и вашите домашни любимци

Bioset е чудесна джаджа с чиято помощ винаги ще имате на разположение пресни кълнове за вашата трапеза. Състои се от три прозрачни съда за семена, един съд за зареждане с вода и един за събиране на водата. Можете да заредите съдовете със семена наведнъж или един по един в разстояние на ден, два или три и по този начин ще осигурите периодично наличие на пресни кълнове. Количеството на семената се определя по желание, но имайте предвид, че те набъбват и увеличават обема си.

Инструкция за употреба:

След зареждането на семената напълнете съда за зареждане с вода до 1 см под горния му край, като с пръст не позволявате на водата да потече през сифона. Поставете го върху съдовете със семената. Водата ще премине през тях и ще се събере в най-долния съд. Във всеки съд със семена остава достатъчно вода за осигуряване на необходимата влажност. Този процес се повтаря един или два пъти дневно. Избягвайте пряка слънчева светлина.

   

Добре е да знаете, че някои семена, например соята, покълват по-добре на тъмно. В зависимост от температурата и вида им, кълнове ще имате след 36-72 часа. Ако не се консумират веднага, приберете в хладилника. Преди употреба измийте кълновете с течаща вода. След всяка употреба сифоните се махат и цялата даджа се измива.

   

Примерна таблица за времетраене на покълването
Семена       Време за покълване
Червен боб 3-5 дни
Бял боб 2-6 дни
Люцерна 6-7 дни
Жито 2-5 дни
Сминдух 3-4 дни
Соя 3-6 дни
Леща 3-4 дни
Нахут 3-5 дни
Слънчоглед 1/2-2 дни
Изпращане към куриер2-3 работни дни

Отзиви (0)

Още продукти в същата категория