1513

Суха храна „Dog Mini Senior“ - 3 кг

Brand: Fitmin

Стоката не е налична

Нова стока


28.90 лв

С покупката на този продукт, можете да съберете до 5 точки за лоялност. Общо за количката Ви 5 точки това може да бъде конвертирано във ваучер за 0.50 лв.


Fitmin Dog Mini Senior – 3 кг

Произведена от 73% животински продукти
Супер премиум храна с ниска енергийна стойност предназначена за отраснали кучета от малки и дребни породи

Протеини 25%, Мазнини 12%, Енергия 14.7 MJ/1 kg.

Сухата гранулирана храна „Фитмин Мини Senior” е предназначена за кучета в пенсионна възраст, чието оптимално тегло за породата не надвишава 13 килограма. Големината на гранулата също е съобразена с размера на дребните и малки породи.

„Fitmin Dog Mini Senior” съдържа ефективен комплекс от антиоксиданти и е отличен избор за запазване и поддържане на формата на застаряващия домашен любимец.

Храната е произведена по уникална рецепта и след приготвянето ѝ се затваря в алуминиеви чувалчета, което гарантира максимално запазване на вкусовите ѝ качества. Опаковките са снабдени с цип за запазване свежестта и след отваряне.

Състав: прясно пилешко месо – 50 %, дехидратирано пилешко месо – 13.4%, хидролизирани пилешки дробчета 3%, ориз, царевица, дехидратирана пулпа от захарно цвекло, ябълково пюре, пилешка мазнина, рибно брашно (3%), ленено семе (3%), бирени дрожди, кокоши яйца, масло от сьомга (0.5%), калциев карбонат, калциев хидроген фосфат, фрукто-олигозахариди (0.2%), юка (0.03%), глюкозамин сулфат (0.03%), хондроитин сулфат (.025%), натурален антиоксидантен комплекс (0.02%), екстракт от розмарин (0.01%).

  • Пилешкото месо е леко, вкусно и много лесно за храносмилане, благодарение на малкия диаметър на мускулните влакна и съдържа както колаген и еластин. То е богато на желязо и цинк-две минерални вещества, които са много важни за окислителното на кръвта и осигуряват здрава козина;
  • Царевицата вложена в храните Fitmin е сертифицирана за отсъствие на ГМО. Тя е значителен източник на енергийни въглехидрати, витамини, мастни киселини и влакнини.
  • Рибата има висока хранителна стойност с протеини, витамини A и D и е богата на омега-3 и омега-6 мастни киселини. Мастните киселини са много важни за здравословния живот на кучето, защото организма му не е в състояние сам да си ги произвежда
  • Екстрактът от розмарин подпомага функционирането на черния дроб и улеснява храносмилането
  • Хелатите са микроелементи (Fe, Cu, Mn, Zn), органично свързани с аминокиселини. В тази си форма те се абсорбират по-ефикасно от организма. Хелатите се използват във всички хранителни програми на Fitmin.
  • Пребиотиците засягат съществуващата чревната микрофлора на животното. Те са несмилаеми съставки от растителен произход на базата на въглехидрати (олигозахариди) и селективно засилват или потискат появата на някои видове микроорганизми в храносмилателния тракт.
  • Яйцата са допълнителен източник на белтъчини нужни за здравословното израстване;
  • Дрождите са източник на бактерии поддържащи храносмилането и възстановяват баланса на чревната бактериална флора;
  • Фибрите от сушени ябълки и цвекло предлагат идеални неразтворими и ферментиращи компоненти. Те са устойчиви на разлагане и нямат хранителна стойност, но помагат при движението на храните в стомашно-чревните пътища и подпомагат дейността на храносмилателните микроорганизми.
  • Комплексът от натурални антиоксиданти е патентована хранителна добавка на базата на растителни полифеноли. Тези вещества защитават клетъчните мембрани от нападения на свободни радикали.
  • Екстрактът от Юка намалява неприятните миризми от изпражненията и урината.
  • Комплексна грижа за зъбите, действаща като антибактериална защита на устната кухина

Храните за домашни любимци Фитмин не съдържат пшенични култури. Не съдържат глутен. Не съдържат соя. Не съдържат ГМО.

Съдържание на витамини и минерали в 1 кг: Пълното описание можете да свалите като pdf файл.

Инструкции за хранене: Свалете таблицата с препоръчителните дневни дажби в pdf формат.

Важно: както затлъстяването така и недохранването могат да доведат до сериозни здравословни проблеми особено при кучетата в пенсионна възраст.

В таблицата за сваляне (pdf) са посочени препоръчителните дневни дажби.

Добър показател за определяне на оптималната форма на кучето са ребрата.

Като го галите и не ги напипвате значи, че кучето е качило килограми. В този случай е добре да преминете към диета с Fitmin Mini Light без първоначално да намалявате обичайната дневна дажба.

Ако пък при галене ребрата „се броят” и пръстите ви хлътват между тях не увеличавайте дневната дажба, а заменете 1/3 от нея с нормална храна (напр. Fitmin Dog Mini Maintenance).

И в двата случая правете проверката на теглото редовно и при нужда коригирайте, докато напипате баланса.

Внимание: Кучето винаги трябва да има осигурено достатъчно количество прясна вода, като под „достатъчно” се разбира тя никога да свършва.

Качество Супер премиум
Тип храна Суха гранулирана
Нето тегло (кг) 3.00
Аналитичен състав Суров протеин 25%, сурови мазнини и масла 12%, сурови влакнини 2.6%, сурова пепел 6.7%, калций 1.1%, фосфор 0.9%, натрий 0.2%.
Съдържание на добавки в 1 кг Свалете съдържанието на добавки в pdf формат от раздела "Сваляне"
Изпращане към куриер 2-3 работни дни

Fitmin Mini - дневни дажби

Таблици с дневните дажби от сухата храна Фитмин Мини.

Свали (196.83k)

Fitmin Mini - добавки

Съдържание на витамини и минерали в 1 кг

Свали (217.48k)

Отзиви (0)

Още продукти в същата категория